אוכל איכותי – בשר ורוח

אוכל איכותי יכול להשפיע ישירות על חיינו. האוכל אשר אנו מכניסים לגוף מכיל חומרים ומרכיבים אשר מניעים את גופנו ומעניקים לו אנרגיה. על כן לאותם חומרים המרכיבים את המזון שאנחנו מכניסים לגוף יש משמעות מרכזית בכל הנוגע לאורח חיינו. ויטמינים, פחמימות, סוכרים ועיבודם, חיוניים מאוד להרגשתנו הפיזית והנפשית.

 

כיום ידוע שיש דינאמיקה ודיאלוג בין התהליכים הכימיים הביולוגיים של הגוף לבין התהליכים הנפשיים, הפסיכולוגיים והעמוקים של גוף האדם. לדוגמא, קפאין בצורה מוגזמת יכול לגרום לחרדות ולהרגשה נוירוטית בקרב המרבים לצורכו. כמו כן, מזונות המעובדים באופן תעשייתי מדי, ומחומרים אשר עברו תהליכי טעם וכולי, יכולים להשביע מהר אך אחר כך יכולה להיות נפילה מאוד חדה של גלוקוז וכך המצב הנפשי יכול להיות מושפע מהטלטלה הזו.

 

העולם המערבי והמהפכה התעשייתית הקפיטליסטית הביאה לכך שהייתה עליה מאוד גדולה בצריכת מזון ובתהליכי ייצור מהירים ויעילים שהשפיעו על איכות האוכל. בנוסף, עסקים פרטיים החלו לצמוח כמו מקדונלדס, קנטאקי, דאנקין דונאטס וכולי. אלה התחשבו בעיקר בטעם ובקלות ההכנה, והכניסו מגיפת השמנה ודכאון אדירים בעולם המערבי.

 

למעבר לאירועים בירושלים: לחץ.

 

היום ישנה איזו שהיא היפקחות והבנה כי יש צורך במזונות טובים ואיכותיים, על מנת לנהל אורח חיים בריא הן מבחינה חומרית והן מבחינה רוחנית פיזי ונפשי. משום כך, חשוב להקפיד להגיע למסעדות ולספקים אשר מקפידים על מזונות מלאים אשר לא עברו עיבוד והשבחת טעם וניסו לשמר את המרכיבים הטבעיים והאורגניים של האוכל. ניתן למצוא מסעדות רבות אשר משתמשות במזונות איכותיים ובריאים ולתור אחריהם בנועזות.

 

כיום, עם המודעות הגוברת, מסעדות וספקי מזון רבים מנסים להתחקות אחר המחקרים ואחר שינוי המודעות העמוק שהתרחש בעשור האחרון. ניתן לראות מסעדות רבות שמתחילות להשתמש במרכיבי מזון עם מעט תהליכי עיבוד ומשתמשים במרכיבים דלי שומן.

 

בנוסף, ירקות טריים וקינוחים מפירות מובחרים אפשר לראות ברוב המסעדות אשר מעוניינות להיות בקו המודעות והטרנד העולה. כך, בעצם, אנו מקבלים דינאמיקה לכיוון הרבה יותר איכותי מבעבר, והמסעדות מאזינות לרחשי הציבור ושינוי המודעות על מנת לייצר תפריטים מתאימים יותר ובריאים יותר.

 

מסעדות איכותיות המתאימות את עצמן לשינויים הקולינריים והבריאותיים הללו יזכו ליותר אהדה בקרב לקוחות ויהיו חלק מההתעוררות העולמית. ההבנה כי המזון אותו אנו מכניסים אל גופינו משפיע הן על הפאן הפיזי והנפשי לאט לאט הצליח לחלחל לתודעה של העולם המערבי ומשם גם אל מסעדות,